Dramatisk slutt på sekundstrid

Lørdag gikk årets andre NM-runde i rally av stabelen i Elverum, og som antatt skulle det bli en meget dramatisk sekundstrid i klassen for tohjulsdrevne biler.
Steve Røkland med Kim André Hjalmarsen i kartleser stolen åpnet best av alle på dagens første korte etappe.

–Det er første gang siden rally Finnskog i fjor at vi vinner første fartsprøven i rally. Vanligvis har vi kjempet oss tilbake og opp mot teten mot slutten av et løp, men i dag ville jeg satse fra første meter.

Ford duoen vant den korte førsteetappen med hele 3 sekunder på Petter Rolfsen, og 6 sekunder til Frank Tore Larsen.
På den andre prøven tapte derimot Røkland noe tid, da han snurret inn i et veidele
–hekken traff brøytekanten og bilen ble kastet rundt. Vi var nære på å rulle, sier Røkland.
–Vi tapte rundt 15 sekunder på snurringen, så at vi bare lå 13 sekunder bak inn til service viste at vi hadde kjørt fort til tross for snurringen.

Røkland hadde ingen planer om å gi opp og viste det ganske tydelig ved å vinne både ss 3,4 og 6, og var kun 3 sekunder bak Larsen inn til andre og siste service.På ss7 skulle det derimot bli dramatisk.

–Vi hadde veldig god flyt og hadde virkelig satt opp tempoet. Så kom vi til en sving hvor jeg ikke fikk med meg at Kim (Hjalmarsen) sa at svingen nyper. Vi dro av veien og landet på siden, og løpet var dessverre over for oss, sier en skuffet Røkland.
-Bilen fungerer nå meget bra og oppsettet som var langt fra optimalt under første NM runde på Gol var nå meget bra, jeg har en god følelse når jeg sitter i bilen og vi har fått vesentlig bedre traction i den en det vi hadde før
Selv om Steve Raste på sammenlagt listene for NM, er unggutten optimist
–Med det tempoet vi hadde i helga er absolutt ingenting avgjort. Det er mange mil igjen, og jeg skal vise at jeg kan være raskest,