Steve med suksess i England, imponerte M-sport med toppresultat

Etter rullingen i Sverige reiste Steve tilbake på jobben hos M-sport for å blant annet gjøre forberedelser til Rally Sunseeker, årets første runde i det Engelske mesterskapet

Sunseeker Rally er et tradisjonelt løp som har base i byen Bournemouth helt ute ved kysten ca 10-12 mil sør for London, løpet hadde 12 fartsetapper på til sammen105 km. Denne gang var Hamar karen Dag Nordstrand som til tross for nylig oppstartet bilforretning på Hamar tok seg tid til å bli med over til øya for å lose Steve gjennom etappene. Kim Hjalmarsen som vanligvis sitter på hadde ikke mulighet denne gangen.

Bilen gutta skulle kjøre er en prototype av en Ford Fiesta, bygget for klassen R1, dette er en skikkelig økonomisk klasse og bilene har helt originalt drivverk, så både motor, gearkasse og drivakslinger må være helt standard, selvfølgelig går dette ut over prestandaen på bilen som i dette tilfellet bare hadde 118 hk, men innenfor sin klasse er dette en bil like god som noen annen, kjøreegenskapene var det derimot ingen ting å klage på.

Ettersom FIA ikke var ferdig med klassingspapirene til tross for at søknaden ble sendt inn i November fikk de beskjed på fredag etter gjennomkjøringen at de ikke fikk lov til å stille i sin ordinære klasse, eneste mulighet var å kjøre løpet i R2 klassen og bryte løpet før siste kontrollpost, M-sport mente at det allikevel var en fin mulighet til å få testet bilen mot de andre og som sagt så gjort.

Steve og Dag startet løpet i et moderat tempo som avtalt men etter dagens andre service økte de tempoet nok til å legge press på lederen som måtte senere bryte på ss10, dermed var de i ledelse blant R1 bilene, en ledelse de holdt til mål. Etter målgangen kjørte de utenom en kontrollpost og ble som planlagt strøket fra resultatlistene

De gjorde et perfekt gjennomført løp, de var raskeste R1 bil og de var også så høyt som 9 plass totalt i 2wd, ledelsen i M-sport er meget fornøyd med innsatsen og håper bilen vil være ferdig klasset i løpet av noen få dager. Neste løp for Steve vil være Numedalsrally førstkommende helg, bilen er klar etter rullingen i Sverige og gutta skal gjøre sitt ytterste for å få nok et bra resultat. 

M-sport sine pressemeldinger etter løpet finnes her og her

Bilder fra løpet finnes under linken photos
Litt Youtube video skader vel ikke? Se her Steve er ved ca 3 min