NM sølv i rally til Steve Røkland, nytt løp i England førstkommende helg

Steve Røkland og kartleser Kim Hjalmarsen kjørte i helgen inn til en sølvmedalje i klassen for biler med 2 hjulstrekk, Kongsvinger duoen hadde et mål for dagen og det var å vinne,

de startet de 2 første etappene i et behagelig tempo og var akkurat der de skulle bare 2 sek bak NM lederen inn på første service, planen var å sette inn støtet på de andre på ss3 og det startet i et forrykende tempo, noen km inn på den 25 km lange etappen kom de litt fort inn i en glatt høyresving og driftet ut i grøfta, det ble ingen kraftig smell og de kom opp på veien igjen uten nevneverdig tidstap, til tross for den moderate avkjøringen bøyde bakstillingen seg slik at bilen ble nærmest umulig å kjøre. Duoen som i fjor ble Norgesmestere i denne klassen hadde nå et mål og det var å komme seg inn til service og få reparert skadene.

NM situasjonen var slik før løpet at de lå 16 poeng bak lederen Frank Tore Larsen, men 14 foran tredjemannen Petter Rolfsen, uansett resultat på Hedemarken var gutta sikret en medalje, for å få gull måtte Larsen komme 5 plasseringer bak Steve, bronsen var som nevnt sikret uansett. –Visste det kom til å bli vanskelig, men den som intet våger intet vinner, sa Steve etter løpet og fortsetter – Merkeligere ting har skjedd i rally, vi så jo på Telemark at ting kan skje, vi ville prøve å legge press på han ved å kjøre fort, dette gikk ikke gitt, sier Steve som var litt skuffet over resultatet etter målgang. Anders Kjær vant løpet i sin Renault Twingo.

Inne på service ble det gjort en fabelaktig jobb av teamet for å få bilen nogen lunde kjørbar igjen slik at de kunne komme seg igjennom de resterende etappene og inn til mål for å sikre sølvmedaljen. – Er jo fornøyd med NM sølv, ting har absolutt ikke gått min vei i år og det har vært lite treningstid i løpsbilen, jeg har bodd i England og kjørt her hjemme, ingen optimal situasjon men vi har gjort det best mulige ut av det, sier han.

Steve har i år kjørt en Fiesta R1 i det Britiske mesterskapet, førstkommende helg kjører han sin egen R2 Fiesta i den siste runden i mesterskapet. –Jeg har kjørt noen utvalgte runder i det britiske mesterskapet i år med en R1, dette er en standardbil, nå har jeg lyst til å måle meg mot Engelskmennene på deres hjemmebane med en R2, målet er som alltid å vinne, men jeg kommer til å føle litt på tempoet på de første etappene, de går for øvrig i mørket noe som passer meg perfekt, løpene i England er bortimot dobbelt så lange som de her i Norge og dette gleder jeg meg til, sier Steve.

Løpet er ferdig på Lørdag ettermiddag og de som ønsker kan finne resultater og opplysninger på www.rallybrc.co.uk