Nye gode prestasjoner i England

Steve har nok en gang kjørt løp i England, Bulldog Rally var andre runde i det Engelske mesterskapet og Steve var på plass i Wales denne gangen med M-sport sin Fiesta R1.

Også denne gang var det Dag Nordstrand fra Hamar som skulle lose Steve gjennom de krevende veiene i Wales, nærmere bestemt i området rundt byen Welshpool hvor den ikke ukjente tidligere kartleseren til Petter Solberg, Phil Mills bor.

Torsdag var det duket for shakedown og gutta fikk kjørt forholdsvis mange turer slik at de fikk en god følelse, bilen er enkel i hjulopphenget og det er ingen justeringmulighet på støtdemperne. Dagen etterpå var det klart for gjennomkjøring og noteproduksjon av etappene, noen av disse er også brukt i VM løpet her borte, en god erfaring til senere. Fredag kveld skulle det vært kjørt 2 etapper men disse ble avlyst.

På løpsdagen var det 9 etapper som stod for tur og alleredet på første etappe skulle det bli problemer. -Jeg kom mot en forholdsvis slakk sving og farten var ganske stor når jeg plutselig oppdaget at en person stod midt i veien og vinket for at vi skulle ta ned farten, det ble ganske hektisk for oss og vi snurret faktisk i denne situasjonen, heldigvis uten å treffe noen men vi sto med fronten feil vei, bare flaks at vi holdt oss på veien sier Steve. Tidstapet ble ca 30 sekunder på denne episoden, utover dagen gikk ting bra og før det som senere skulle vise seg å bli dagens siste etappe var avstanden opp til lederen av klasse redusert til 11 sekunder, her fikk gutta dessverre en dobbel punktering, et framhjul punkterte først og senere bakhjulet, tidstapet ble på hele tre minutter.

På dette tisdpunktet var løpet bortimot 2 timer forsinket på grunn av hele 2 bilbranner, en bil begynte å brenne inne på SS5 og på en av transportetappene hvor det var en meget smal fjellvei med begrenset mulighet til passering brant en Fiesta ST opp, begge disse episodene gjorde at det ble store forsinkelser og løpsledelsen valgte å avlyse løpets resterende etapper.- Synd at vi ikke fikk kjørt de siste etappene, jeg vil jo gjerne kjøre så mye som mulig og så lenge noen av etappene blir brukt i VM hadde det vært greit å kjørt dem, man vet jo aldri sier Steve.

Neste planlagte løp i England er Pirelli Rally i slutten av April