Rally Sweden over så alt alt for tidlig

Da var eventyret Svenske rally over så alt for tidlig for Steve og Kim, gutta måtte bryte rallyet allerede på den 5. etappen etter å ha rullet framlengs. –Vi kom mot guppet på publikumsplass 2 på ss5 Finnskogen og som tidligere på dagen gikk alt meget kontrollert og behersket.

 Jeg feilvurderte nok vinkelen på guppet under gjennomkjøringen noe som medførte at farten var for høy, bak enden på bilen ble slengt opp i luften og både Kim og jeg trodde faktisk at den skulle lande på hjulene igjen men når bilen landet på fronten tok det tak og vi vippet rundt på taket, Frank Tore Larsen hadde en lignende episode på Gol og landet på hjulene mens vi gikk rundt, sier Steve.

Steve er bare 19 år gammel og gjorde i helgen sin debut i VM sammenheng, målet var å komme seg rundt å få med seg alle de 35 milene med erfaring. –Jeg har gledet meg til dette løpet lenge nå så å bryte så tidlig er jeg selvfølgelig meget skuffet over, før uhellet følte jeg at det gikk passe fort men meget kontrollert og helt uten noen problemer, vi var raskeste bil med 2wd på både ss2-3 og 4 og hadde en ledelse på 21 sekunder til Frank Tore Larsen, men det hjelper ingen ting nå, sier Røkland noe skuffet
Vi gjorde et iherdig forsøk på å få kjørt videre dag 2 men skader på buret satte en stopper for de planene. –Hele teamet og andre rundt oss var så engasjerte at det var rent moro å se iveren, det var ikke snakk om annet en at vi skulle prøve, løpet er langt og mye kan skje så derfor gjorde vi et iherdig forsøk på å få reparert bilen, men når den FIA godkjente burbyggeren Jo Harry Linnerud konstaterte sprekker i buret var det bare å kaste inn håndkleet for denne gangen å gi opp, synd men slik er det noen ganger.

Steve kjørte sitt første rally høsten 2008 og dette er første gang han ruller med bil, forrige NM runde på Elverum var også første gang siden 2010 at han blir stående i grøfta, dette var på Gol hvor han kjørte i ungdomsklassen. –Heldigvis er det ikke ofte jeg er av veien og jeg har fremdeles masse å lære, vi ser jo rett som det er at førere med vesentlig mer erfaring en meg også gjør feil så vi får føre denne opp på utdanningskontoen min sier Steve som mandag morgen reiser tilbake til jobben på M-sport.