Rallyrykter.no har skrevet en artikkel om Steve

Blant de mange talentene vi har i Norge er Steve Røkland (18) fra Kongsvinger en mann og se opp for.

Steve Røkland startet sin karriere i crosskart og etablerte seg raskt i toppen før han også etter hvert dominerte og stakk av med flere store titler. I 2007 ble han nemlig Norgesmester i klassen for 125ccm, samt vinner av flere svenske cuper og en andreplass i SM. 2008 skulle bli Steves siste fulle sesong i crosskart og gutten fra Kongsvinger vant de fleste løpene han deltok i. Steve ble Nord-Europeisk mester, Norgesmester og Svenskmester i tillegg til at han også vant flere andre cuper. I 2008 skulle det også bli klart at Steve skulle ta steget opp i rally og deltok i sitt første løp. I dette løpet skulle han også ta sin første klasseseier og bli beste N3 bil.

I 2009 skulle Steve Røkland kjøre i ungdomsklassen med sin kjente Renault Clio N3 bil. I denne sesongen etablerer Steve seg som en av de raskeste i ungdomsklassen. Dette skulle bli en meget oppløftene debutsesong for Steve og hadde flest klasseseiere i Ungdomsklassen og ble nominert til den prestisjetunge talentkonkurransen Bilsporttalentet. Steve skulle fortsette i ungdomsklassen i 2010 og vant 8 av 9 løp i ungdomsklassen. Han skulle også ta steget opp til senior i 2010 og ble tilslutt nummer fire i Ford Fiesta Top Driver. Han ble også i 2010 nominert til Bilsporttalentet.

Steve Røkland hadde allerede før 2011 sesongen opparbeidet seg en meget sterk merittliste,
men det var fortsatt i 2011 karrieren virkelig skulle skyte fart. Dette året skulle Steve kjøre sin første fulle sesong i klasse N3 og kunne endelig kjempe om sin første NM medalje i Rally. Steve fightet hele 2011 sesongen og kunne krysse målstreken på Rally Hedemarken som Norgesmester i rally til sin store overraskelse. Han ble også Norgesmester i Bakkeløp med en Renault Clio S1600.

Han deltok også i Fiesta Trophy Shootout hos M-Sport i 2011. Dette er en prestisjefull konkurranse med flere av de største talentene fra hele Europa som deltakere. Denne konkurransen skulle Steve også vinne og for og understreke hvor rask Steve er var har 1,5 sekunder raskere Ford sin første sjåføren Jari-Matti Latvala på en 2km test vei, som Latvala trolig nok har kjørt oftere en de fleste. Med dette ble han også ansatt hos M-Sport og det var derfor merkelig at Steve hadde annonsert tidlig i sesongen 2012 at han skulle kjøre en Skoda Fabia R2. Det ble i midlertidig gjort en forandring i planene rett før starten på årets første NM rally på Gol. Steve Røkland fikk tilsendt en Ford Fiesta R2 og stod klar på startstreken med en splitter ny bil på Mountain Rally.

Dessverre har ikke starten på sesongen for det unge talentet fra Kongsvinger gått som vi hadde trodd. Under Mountain Rally slet han med lite kjøretid i sin nye Fiesta og på Rally Elverum endte det hele med en avkjøring. Han ligger etter to kjørte NM rally på en åttendeplass totalt. Også under sin VM Debut i Rally Sweden skulle det ikke gå som vi hadde håpet. Som en av forhåndsfavorittene blant tohjulstrekkerne hadde han en stygg rulling allerede på SS5 noe som endte hans VM Debut. Derimot har han virkelig imponert i England hvor han har gjort flere topp resultater i 2012.

Så hvor har vi Steve Røkland om noen år? Jeg tror Steve Røkland med riktige kontakter og sitte store talent vil være blant toppsjåførene i enten WRC Academy eller til og med SWRC. En ting som er sikkert er at utfra merittlisten og dømme er Steve blant Norges absolutt største talenter og er en mann, man virkelig skal holde øynene opp for i årene som kommer!