Røkland i britisk rally-strid

Støvet hadde knapt lagt seg etter den siste NM-runden i rally før årets sølvmedaljør i NM for tohjulstrekkere, Steve Røkland, satte kursen mot England og Trackrod Rally Yorkshire som skulle avslutte det britiske rallymesterskapet.

Steve har denne sesongen kjørt en Ford Fiesta R1 i det britiske mesterskapet for M-sport, men valgte å kjøre sin egen R2 i det siste løpet. – Så lenge muligheten til å bli britisk juniormester forsvant i Irland ville jeg kjøre det siste løpet i en R2 bil, M-sport hadde ingen ledig bil i England så da tok vi over vår egen bil for å få dette til sier Steve.


Rallyet gikk for seg på glatte, raske og trange veier. Steve, med Kim Hjalmarsen i kartleserstolen fikk en litt treg start på den første etappen som gikk i mørket på Fredags kvelden, og tapte hele 34 sekunder til teten.
Steve og Kim var slett ikke fornøyd med tiden på den 25 km lange førsteetappen.

– Vi ble overrasket over tidstapet på den første prøven, fant ikke flyten og godfølelsen på det glatte og sleipe føret og tidstapet var mye mer enn vi hadde trodd, dagen etterpå la vi på nye dekk og da føltes ting vesentlig bedre, tidene var også mye bedre så det kan hende at de fjorårsdekkene vi hadde tatt med over var hardere enn de som ble kjøpt i England sier Steve.
På lørdagens prøver, som for øvrig var stinne av publikum kjørte Steve med max attack og viste sitt virkelige potensiale, nest beste R2 bil på 4 av 5 etapper og det var kun ss5 Dalby 2 som ikke gikk helt bra, dette var samme ss som var løpets første etappe, tidstapet denne gangen ble riktig nok bare 7 sekunder men allikevel. På løpets siste etappe satte ungutten fra Kongsvinger en meget bra tid bare 1,5 sek bak Jukka Korhonen men hele 19 sekunder foran nestemann i klassen Matthew Cathcart som også kjører en Fiesta R2.

Etter i overkant av 10 mil med fart var raskeste R2 fører årets Pirelli Star driver Jukka Korhonen, finnen som kjører en Skoda Fabia R2 var ca 30 sekunder raskere enn Røkland på lørdagens etapper noe Røkland er forholdsvis fornøyd med og sier – Ja, jeg synes faktisk at det er en godkjent margin, finnen har ved flere anledninger vært like rask og noen ganger raskere enn Elfyn Evans så det å bare være ca 0,4 sek bak pr km i forhold til finnen er en bekreftelse på at vi absolutt er på rett vei og jeg er godt fornøyd med dette. Nr 2 og beste Fiesta fører ble irske Matthew Cathcart som til slutt var fattige 10,9 sekunder foran Nordmannen.  – Tempoet er høyt i England, det er deltagere fra mange nasjoner som har erfaring fra løpene og jeg er sikker på at jeg skal kunne klare å være godt med i et eventuelt mesterskap her neste år om vi velger dette i tillegg til NM, avslutter Steve.
Med dette satte Røkland et verdig punktum for sesongen, og er allerede godt i gang med planleggingen av neste sesong.