Seier i NM runden på Aurskog-Høland

Med kartleser Kim Hjalmarsen kjørte Steve inn til seier i klassen for de 2 hjuls drevne bilene under helgens NM runde i rally. Arrangøren NMK Aurskog-Høland hadde satt opp en løypetrase med hele 14 fartsetapper i området rundt Bjørkelangen. og dette var guttas første NM seier for sesongen og deres første i en R2 bil

De startet dagen på en litt beskjeden måte på de 7 første og meget korte etappene, men etter første service kom rallyet ut på de skikkelige skogsetappene, da klinket duoen til med noen fantastiske tider.

– Vi hadde bestemt oss for å ta det litt med ro til å begynne men uten å miste kontakten med de andre denne helgen, forrige runde på Sørlandet gjorde jeg motsatt og var en tur av veien tidlig, noe som hemmet meg resten av løpet. Denne feilen skulle jeg ikke gjøre igjen, heldigvis lærer jeg av mine feil, sier Steve

At det er jevnt i denne klassen er ingen stor hemmelighet, etter 4 kjørte etapper skilte det 1,6 sekunder mellom Anders Kjær på førsteplass og Petter Kristiansen på en fjerde, i mellom der var både Steve og Frank Tore og etter syv etapper var stillingen den at Kjær fremdeles ledet foran Larsen og Steve, differansen opp til lederen var nå 6,6 sekunder.

– Det er så utrolig jevnt i denne klassen, en bitte liten feil vises på resultatene så man må prøve å få flyten og holde tempoet oppe. Jeg var litt forsiktig over hoppet på publikumsetappen ettersom jeg har litt dårlig erfaring med slike ”kunstige” hopp sier han og tenker tilbake på episoden fra i vinter under den Svenske VM runden hvor han fra ledelse rullet framlengs på nettopp et slikt hopp.

Inne på dagens første service hadde teamet kun rutinemessige oppgaver og nå skulle Aurskog-Hølands rally virkelig begynne, det skulle nå kjøres fire etapper før ny service. På etappe nummer 9 og 10 som til sammen var litt i overkant av 27 km klinte duoen til med 2 fantastiske tider, de gikk nå opp i ledelse med 11,9 sekunder.

– Det føltes godt å få til 2 skikkelige etapper og inne på dagens andre service bestemte vi oss for å fortsette i et godt høyt tempo uten å ta noen unødvendige sjanser.

Steve og Kim fortsatte i et godt tempo og før ss14 som også var løpets siste hadde de fremdeles en grei ledelse til Frank Tore Larsen på en andreplass og Anders Kjær som nå var på tredje.

– Dette var nesten identisk situasjon som i fjor, da ledet jeg også på Frank Tore før den siste prøven, den gang med 6,2 sekunder og nå var differansen 8,9 sekunder. I fjor punkterte jeg midt inne på den siste prøven og tapte seieren så jeg bestemte meg for å ikke ta noen store sjanser, 8,9 sekunder er ganske mye i denne klassen så jeg visste at med en problemfri tur gjennom de siste 14 kilometerne ville vi vinne og det klarte vi heldigvis også sa den glade 19 åringen som ble Norgesmester i denne klassen i fjor.

Marginen til andremann ble 12,9 sekunder og seieren i helgens NM runde holdt til en 7 plass totalt og beste fører med 2wd. I NM sammendraget rykker han opp til en tredjeplass, det er 2 løp igjen i årets NM sesong. 7 plassen totalt sikrer også Steve B-seeding i nok en sesong. Neste oppgave blir EM runden i rallycross i Höljes i slutten av måneden og Steve skal dit for å teste mer med bilen neste uke.