Steve Røkland er med på juniorlandslaget

Steve Røkland er plukket ut til Norges Bilsport Forbunds nye satsning på unge Norske utøvere i Junior Team Norway.

Norges Bilsport Forbund utvider nå sin satsing på å følge opp unge talenter tettere og i større grad enn tidligere, ting som fysisk trening, ernæring, idrettspsykologi, teknikk, fysioterapi, økonomi og media er områder de heldige utvalgte kommer til å få profesjonell hjelp til. Holm Jacob Matheson, sjef for talentutviklingsgruppa i NBF sier:

– ”Junior Team Norway er NBF sin elitesatsing under paraplyen «NBF Talentutvikling», vi kan gjerne benevne dette som ett junior landslag, i dag er det kun 10 førere under 21 år som er tatt ut, hvem som er med vurderes år for år av styringsgruppen i NBF Talentutvikling og det skal være prestisjefylt å være en del av denne gruppen.”
Steve som i disse dager forbereder seg til den tredje runden i det britiske rallymesterskapet i en M-sport drevet Fiesta R1 sier – Selvfølgelig er det moro å bli plukket ut til noe slikt og jeg gleder meg til dette, tror det vil bli lærerikt og forhåpentligvis vil den kompetansen som blir stilt til disposisjon kunne gi meg mye input, Jeg er selvfølgelig stolt av å være en del av Norges ”juniorlandslag” innenfor motorsport.

Matheson som har jobbet med NBF juniorsatsning i noen år nå fortsetter. – Intensjonen med JTN er å gi meget lovende utøvere oppfølging basert på individuelle behov ved hjelp av et bredt sammensatt fagkompetanseapparat. Mange av førerne har allerede en internasjonal satsing, vi skal bidra til at de blir bedre forberedt til møte utfordringene i tiden fremover, det skal arrangeres eksklusive samlinger/aktiviteter for denne gruppen.

– Steve Røkland har blitt plukket ut fordi han er en meget seriøst satsende ung fører, han har vist at han er meget rask, han har god fysikk og ikke minst representerer norsk bilsportsungdom på en bra måte. Vi har stor tro på Steve, avslutter Matheson

Steve jobber nå i England hos M-sport som driver Ford sitt offisielle fabrikksteam i rally, han kjører det Britiske mesterskapet for dem i deres Ford Fiesta R1 med støtte fra Erik Veiby i Betong Øst, i Norge kjører han en Ford Fiesta R2, neste løp i England er 27-28 april.