Steve til EM i Rallycross

Steve Røkland (19) fra Kongsvinger stiller i månedsskiftet juni/juli til start i den Svenske EM-runden i Rallycross på den legendariske Höljesbanen i Sverige.

NMK Gardermoen føreren er fjorårets norgesmester i rally og bakkeløp for tohjulsdrevne rallybiler, han har aldri stilt til start i et rallycross løp tidligere men mangler ikke erfaring av den grunn. Han er nemlig den mest meritterte crosskartføreren noen sinne med 53 pallplasseringer på rad og med flere gull i NM, SM, Nordisk og NEZ-mesterskap. Steve gjorde forholdsvis rent bord i crosskart i noen år til han gikk over til å kjøre ungdoms rally i 2009.

Bilen han skal kjøre tilhører Dag Nordstrand/Bilsenteret Hamar og er en Ford Fiesta Super 1600, Dag har ved noen anledninger forøvrig vært kartleser for Steve i rally. Det at EM-runden i Höljes er den mest prestisjetunge runden for året, lar ikke Steve seg påvirke av.

– Jeg gleder meg veldig til å prøve rallycross Jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste, men blir ikke skuffet om jeg ikke får et toppresultat. Jeg må understreke at dette er noe jeg gjør bare for moro skyld og det er kun er snakk om at jeg skal kjøre dette løpet, men jeg skal allikevel prøve å gjøre et respektabelt løp.

Selv om Steve har kjørt mye på bane, har han kun kjørt en kortversjon av denne banen, dette var i 2006 og den gang i en crosskart 125ccm.

– Det er lenge siden jeg har kjørt banen, men jeg tror det skal gå fint. Jeg lærer meg det fort. Vi skal også dit for å teste før løpet, så jeg kommer nok ikke til å tape så mye til de andre på at de har kjørt der tidligere, sier 19 åringen som ble historisk når han i fjor høst ble første Nordmann til å vinne den prestigefyllte Fiesta Sporting Throphy Shootout hos M-sport, noe som har gitt han et års ansettelse der.

At Kongsvinger-gutten lærer baner fort er noe han beviste i fjor, da han etter 3 års opphold fra crosskart gjestet tidenes største crosskartløp i Østmark i Sverige med en Norcart, og sjokkerte de fleste etablerte førerne ved å klatre til det øverste trinnet på pallen i den største klassen med 650 ccm motorer.

– Det blir en folkefest uansett resultat. Å flytte seg fra tilskuerplass til førerplass blir fantastisk, men før mitt innhopp i Rallycross skal jeg kjøre NM runden i rally på Aurskog/Høland så all fokus er i første omgang på å få til et sterkt resultat der avslutter Steve, som etter å ha vært på jobb under helgens VM-runde i rally i Hellas nå er på vei tilbake til England sammen med arbeidskollegaene i M-sport.

test med bilen på Gardermoen er det mulig å se her

Ønskes flere opplysninger er Steve å treffe på +47 98871971