Steve og James i ledelse etter dag 1 i England

Steve Røkland og hans Engelske co-driver James Aldridge leder R2 klassen etter første dag i åpningsløpet i det Britiske mesterskapet.

Pirelli Rally Richard Burns Foundation som løpet heter starter altså årets sesong i det Britiske mesterskapet etter at Rally North Wales måtte avlyse på grunn av snø og is for en måneds tid siden,. Løpet som har base i Carlisle kjøres i legendariske Kielder Forrest som for mange er kjent fra VM rundene før i tiden, det er sikkert mange Nordmenn som har kjørt disse fantastiske men meget krevende prøvene, løpet har 5 fartsetapper som kjøres 2 ganger. Som ventet ble det ekstra røffe forhold andre gangen etappene kjøres.

Steve og James har holdt et meget godt, jevnt og høyt tempo uten å ta noen sjanser, de har vært raskeste etappetider i R2 klassen på 5 av dagens 6 etapper og leder klassen med hele 1.17.1 foran søndagen 4 siste prøver, i og med at det er så røffe forhold har guttene hatt med seg 2 reservehjul etter dagens eneste service, dette kommer de også til å ha i morgen ettersom det kun er bensinfylling og ingen service i løpet av dagen.

–         Jeg er fornøyd med dagen, alt har gått som på skinner og vi har klart å holde oss unna trøbbel og det er en bragd alene, det er vanvittige forhold med mye stein og det er lett å få punktering her. I morgen skal vi fokusere på jobben, forhåpentligvis unngå trøbbel og ha det gøy, jeg gleder meg, sier Steve

 

Løpet kan følges på www.rallybrc.co.uk

Link til resultatene finnes her : http://results.djames.org.uk/results/index.php?EventID=227&m=47