Punktering ødela seiersmuligheten for Steve i Skottland

Steve og hans kartleser i England James Aldridge var denne helgen i Skottland for å kjøre den 3 runden av 6 i det Britiske Mesterskapet, et mesterskap de forøvrig hadde delt ledelse med Iren Daniel McKenna før helgen, McKenna kjører også en Ford Fiesta R2.

Løpet startet på best tenkelig måte og etter tre forholdsvis korte prøver kjørte de inn på dagens første service med en ledelse på drøye 13 sekunder.

På service ble det bare gjort rutinemessig vedlikehold og bytting av dekk før gutta kunne begi seg ut på etappene 4 og 5 som hade noe mer lengde. På slutten av den fjerde etappen ryker girkasseopphenget som er sveiset fast i rammevangen, han må da kjøre resten av ss4 og hele ss5 med en løs motor og taper hele forspranget og ytterligere 26 sekunder på dette.

På service blir det konstantert at de ikke får gjort noe annet enn å stroppe motoren fast i traversen og buret i motorrommet med et par jekkestropper. ss6 er en kort publikumsetappe, her kjører de så godt som likt med McKenna , men på ss7 setter Steve og James en meget god tid og tar igjen 10 sekunder på lederen før dagens siste service.

I Storbritania kjører de flre mesterskap i samme løpt, Scottish rally telte både i Challenge serien, det Britiske Mesterskapet og det Skottske Mesterskapet, dette gjorde at startfeltet ble meget stort og veiene ble også fryktelig oppkjørt, de få som klager over forholdene i Norge burde absolutt sett hvordan forholdene kan bli enkelte steder i England.

Ødelagte veier, store forsinkelser og et par uhell i challenge feltet som startet først gjorde at arrangøren valgte å avlyse dagens nest siste etappe, det betyr at før løpets siste og lengste prøve ligger Steve og James nå 16 sekunder bak McKenna.

Planen er å holde samme tempo som på ss7 og se hva det holder til og når McKenna kommer i mål på etappen med punktering og skade på en bærebru er spenningen stor på om Steve og James har klart det, dessverre skulle de også få problemer, denne gangen var det en punktering som skjedde så tidlig på etappen at for å ikke risikere å ødelegge noe annet i hjulopphenget stoppet de inne på prøven for å bytte hjul, tidstapet ble minimum 3 1/2 minutt.

– Kan ikke si at jeg vet nøyaktig hva som skjedde men I området der vi merket punkteringen var det fine forhold så antageligvis har vi fått en snikpunktering i det dårlige partiet noen km tidligere, sier en litt skuffet Steve Røkland.

Daniel McKenna taper ikke så mye tid som Steve og James på punkteringen, han vinner dermed R2 klassen, Steve og James faller ned på en fjerdeplass i klassen, i sammendraget ligger de nå på en andreplass , 5 poeng bak lederen McKenna.

Det er 5 løp av 6 som teller i det Britiske mesterskapet.