Fra uhell på Sørlandet til favorittløp i England

Steve hadde kjørt et godt løp med mange gode etappetider under rally Sørland, og lå helt i toppsjiktet da det gikk galt på den 9. fartsetappen under det krevende løpet.

– Jeg er skikkelig skuffet, her hadde jeg en gyllen mulighet til å ta tilbake ledelsen i NM. Den eneste som lå foran oss av tohjultrekkerne var Pontus Tidemand, siden Pontus er svensk kan han ikke ta poeng i NM og jeg prøvde derfor heller ikke å kjempe mot han sier Røkland, som forklarer utforkjøringen slik:

-Jeg kom rett og slett litt for fort inn i svingen, slo bakenden inn i en bergknaus og ble kastet rundt, bilen fikk en del skader, den ville heller ikke reagere på gassen og gikk kun på 3000 omdreininger. Etter en stund klarte vi å få oss løs, vi fant også ut hvorfor den ikke ville reagere på gassen så heldigvis kunne vi komme oss videre, forståelig nok men alikevel dessverre ble vi nektet før starten på den siste prøven fordi vi manglet begge lyktene foran. Det er utrolig surt sier Steve som hele lørdagen kjørte med stor sikkerhet, for sikkerhets skyld hadde de også med seg to reservehjul i bilen ettersom punkteringer ikke er uvanlig på sørlandet.

Men Steve har ikke tid til å være skuffet lenge. Allerede nå til helgen deltar han i det som skulle vært den andre runden i det britiske mesterskapet i rally (den første runden i Wales ble avlyst pga store mengder is og snø). Steve kjørte de fleste av rundene i fjorårets BRC for M-Sport og Pirelli rally som går i skogsområdene øst for Carlisle, nærmere bestemt klassiske Kielder Forrest er et av hans favorittløp. – Det er mye positivt jeg kan ta med meg fra sørlandet, vi hadde veldig bra tempo når vi pushet, jeg må også få si at jeg er meget takknemlig til alle i teamet og de andre utenforstående som møtte opp for å hjelpe til, de har gjort en kjempejobb med å få bilen klar. Jeg skulle reise allerede på mandag og det har vært helt opp mot 8 personer som har jobbet 15 timer på søndagen for å få bilen klar. Alle de essensielle delene på bilen er i orden, noen kosmetiske defekter er det men det viktigste er at det tekniske og kjøre egenskapene er i orden, og det er de.