Steve klar for sitt livs mulighet

Steve Røkland har hatt en stang-ut sesong i det norske mesterskapet i år, men han har derimot gjort det vesentlig bedre i det britiske mesterskapet. Norgesmesteren i 2wd fra 2011 ble tidligere i vår plukket ut til noe som kan bli Kongsvinger-guttens største sjanse så langt i karrieren.

Med bare én runde igjen i det britiske mesterskapet kjører Røkland og hans Engelske kartleser James Aldridge for sammenlagt seier i klassen Rally Two som er et eget mesterskap for R2 biler, muligheten for seier er tilstede selv om han må ha marginene på sin side for at det skal bli en realitet.

– Jeg kan vinne mesterskapet sammenlagt hvis jeg vinner løpet og Daniel McKenna blir nummer seks eller dårligere. Skulle McKenna få 0 poeng rekker det om jeg blir nummer 2 i løpet sier Steve, som i år har hatt stort fokus på det britiske mesterskapet og fortsetter.
– Jeg har selvfølgelig ønsket å kjempe om seieren i NM, sesongen startet på best mulig måte med seier i de to første rundene i vinter, men en dårlig sommersesong ble absolutt avgjørende og etter hvert som vi så hvordan ting utviklet seg har det britiske mesterskapet og Pirelli shootouten blitt hovedfokuset, sier han

Røkland som nå er inne i sin andre sesong i det Britiske mesterskapet har gjort seg godt til kjenne og får ikke fullrost mesterskapet og arrangørene på de Britiske øyer, et mesterskap som absolutt skaper internasjonale mestere. Allerede i det første løpet imponerte han såpass at han ble tildelt en finaleplass i Pirelli Star Driver og deltagelse i shootouten hvor premien er 2014 sesongen i det britiske mesterskapet med en Citroën DS3R3T.

Konkurransen er ikke ulik shootouten Røkland deltok i høsten 2011 da i regi av M-sport, den gang gikk han helt til topps og var i 2012 ansatt hos M-sport som en del av premien.

I konkurransen, som går over to dager, skal Steve og hans konkurrenter vise hvem som er best i TV-intervju, intervju med dommerne, gjennomkjøring der Chris Patterson sitter i baksetet og følger med på de unge førerne med argus øyne. Det er også en teknisk teoriprøve og selvfølgelig kjøring med bil. Kjøringen vil foregå på den kjente VM-etappen Sweet Lamb.

Steve lover å gi alt i konkurransen som kommer.
– Jeg skal gi alt, og har fokusert i hele år på å vinne dette. Det har vært mitt absolutte hovedfokus denne sesongen, og jeg er meget godt forberedt sier Røkland, som allerede er på plass i England for forberedelsene av det siste løpet og shootouten.