Steve og Martin vant sekundstrid i 2wd på Finnskogen

To lange uker etter seieren på Hadeland var Steve Røkland klar for NM-runden på hjemmebane. NM lederen hadde gjort gode forberedelser og var klar for duell. Og for en duell det skulle bli!

Proppfull av selvtillit og ivrig som en duracell-kanin etter å begynne satte Steve med kartleser Martin Holmdahl av gårde fra Kongsvinger sentrum tidlig lørdag morgen i sin Ford Fiesta R2. Starten av løpet ble derimot noe helt annet enn forventet. På ss1 tapte de i overkant av ti sekunder opp til den raskeste i klassen.
– Jeg vet ikke hva som gjorde at vi tapte så mye tid. Jeg følte at vi hadde en god flyt og at det gikk bra, men tiden viser jo noe annet, sier Røkland oppgitt.

Men Kongsvinger-gutten som var på hjemmebane snudde trenden fort. Et lite tidstap på ss2 ble snudd med klasseseier på både ss 3 og overtakelse av ledelsen på ss4. Selv med et skikkelig c-moment på ss4.

– Vi hadde god flyt og hadde kjørt fort hele etappen. Men mot slutten hadde vi en litt for tøff note og fikk en full-fart-snurring på 4.-gir. Det var bare flaks at vi endte med snuta riktig vei og tapte minimalt med tid, til tross for snurringen var de allikevel 8,3 sekunder foran Kjær, så at det hadde gått veldig fort hersker det ingen tvil om. Steve ledet nå med 4 sekunder på Anders Kjær.

Etter dagens andre service skulle ss 5-6 og 7 kjøres, dette var en ny gjennomkjøring av dagens tre første etapper, Kjær vant ss 5 med to sekunder mens Steve vant ss6 og 7, differansen inn på dagens siste service og før den siste etappen var nå 5,6 sek. og det var stor spenning da den siste etappen på 23 km ville være avgjørende. Steve og Martin fant godfølelsen og flyten med en gang på denne lange og krevende prøven men var allikevel usikker etter målgang ettersom Kjær har mye rutine og har tidligere vist at han kan kline skikkelig til når det trengs, det hadde han gjort denne gangen også men ikke med nok, Kjær vant etappen, 0,8 foran Larsen og 1,3 foran Steve og Martin.

Dermed var sesongens andre strake NM seier et faktum og nok en gang var det med knappe marginer og harde fighter, denne gangen ble marginen kun 4,3 sekunder til Kjær som ble nr 2 og 24,1 sek. til Larsen på en tredje

– Dette løpet har vært fantastisk! utbryter Røkland. Alt fungerte perfekt og jeg må takke teamet, kartlesere, sponsorer og fans for støtten. Det er selvfølgelig ekstra moro å vinne på hjemmebane og nok en gang å ha vært raskeste fører med 2wd.  Det blir nok en liten feiring i kveld, men det er viktig å holde beina på jorda. Det er mange, mange mil som skal kjøres i NM, så jeg begynner med forberedelsene til Numedal allerede førstkommende uke. Vi har fått en pangstart på sesongen, men det kan ikke bli en hvilepute, sier en kjempeglad Steve Røkland.

 

NM stillingen I 2wd etter 2 av 7 runder:
1. Steve Røkland, NMK Gardermoen, Ford Fiesta R2, 60
2. Anders Kjær, NMK Larvik, Renault Twingo R2, 46
3. Frank Tore Larsen, NMK Modum & Sigdal, Ford Fiesta R2, 34