Steve imponerte igjen, denne gang på Finnskogen

Helgens NM runde Rally Finnskog skulle bli nok en opptur for Peugeotføreren fra Kongsvinger, ungutten som er med i Bilsportforbundets elitelag ”Team Norway” var helt suveren i klassen for biler med 2wd og for tredje NM runden på rad er Steve Røkland på pallen totalt med sin tohjulsdrevne bil da han nå slik som i siste NM runden i fjor Rally Hedemarken kjører inn til en tredjeplass på total listen, i første runde av årets NM kjørte han inn til en sjokkerende andreplass totalt.

– Jeg er meget godt fornøyd med resultatet på Finnskogen, arrangøren har funnet frem noen meget utfordrende etapper som tidvis gir oss noe å jobbe med, jeg personlig liker Varaldskogen, den har alt og jeg er spesielt fan av det raske partiet de siste kilometerne før ”Lundeby krysset” sier Steve

Denne gangen hadde han Svenske Jim Hjerpe i høyrestolen, hans ordinære kartleser Patrik Barth var for helgen med en annen fører, i og med at disse skal kjøre VM runden i Sverige kommende helg fikk de verdifulle 12 mil sammen i bilen.
– Det var tøft gjort av Jim å stille opp på så kort varsel, han har aldri lest ”Norske noter” tidligere og selv om jeg lager mine egne noter vil dette være en utfordring hvis man ikke trener på dette, vi fikk jo gjennomkjøring av etappene to ganger på fredag og Jim utførte jobben i høyrestolen helt eksemplarisk forteller Steve.

Resultatet i seg selv er mildt sagt imponerende, de var hele 2.14 foran neste ekvipasje med 2wd og hele 5.04 foran nestemann med R2 bil.
– Jeg prøver å holde tempoet oppe hele tiden, pushe uten å gjøre feil er viktig for utviklingen min, hvis jeg bare kjører uten å strekke meg blir det ingen utvikling. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg på den 20 km lange ss3 bare var 32 sekunder bak VM føreren Mads Østberg i en helt ny R5 bil som har både 4wd og turbo, sier han

Det er mange år siden en fører med 2wd har hevdet seg så høyt på totallistene og det at Steve nå har gjort det tre NM løp på rad viser at han holder et meget høyt tempo for tiden.