2. og 3. plass til Steve i Rally Sørland.

Det ble en vanskelig start på sommersesongen for Steve Røkland i sin Fiesta R2.
Med bøyd bakstilling ble bilen vanskelig å kjøre, men Steve klarte likevel å kjøre seg inn til en 2. plass i NM klassen for 2wd.

Steve, som kom med en seier fra det britiske mesterskapet i bagasjen, skulle slite i Rally Sørland, med kartleser Kim André Hjalmarsen åpnet han fredagens etapper med å være tredje raskeste fører med 2wd, raskest var svenske Pontus Tideman som ikke kan ta NM poeng, Frank Tore Larsen lå kun 0,4 sekunder foran Steve.

Lørdagens prøver startet dramatisk allerede fra 5 sving. Steve driftet ut og traff kanten. Bilen tippet opp på to hjul og var nær ved å rulle.

– Vi hadde bestemt oss for å satse for å prøve å ta noen sekunder til konkurrentene. Men i den femte svingen kom vi rett og slett for fort, og vi var heldige som kunne fortsette sier Steve.

Til tross for at Steve holdt seg på hjulene førte det med seg problemer for unggutten.

– Bilen ble annerledes å kjøre, veldig nervøs og uforutsigbar under innbremsing og inn i svingene, med understyring inn og overstyring ut av svingene ble jeg så usikker at jeg rett og slett mistet flyten.

Det viste seg at bakstillingen hadde blitt skjev og Steve var nær ved å kjøre av veien flere ganger så fort han prøvde å øke tempoet, Dette måtte han kjøre med på etappene 4-5 og 6, før de kom inn til service. Disse etappene utgjorde nesten halve løpet sett i kilometer.

– Ettersom jeg hadde gjort denne feilen og at vi på dette tidspunktet hadde vi også kjørt over 2/3 av løpet bestemte jeg meg for å sikre andreplassen i stedet for å risikere å kjøre av veien, selvfølgelig ville jeg gi Frank Tore en kamp om NM seieren, men løpet er veldig krevende, så mye kunne skje på de siste prøvene samtidig som det var viktig å få med seg så mange poeng som mulig, jeg har med en andreplass blant nordmennene avansert fra en 8.plass til en 4. plass i NM, kun tre poeng bak tredjeplassen, det er jeg godt fornøyd med sier Steve som også gratulerer Pontus Tideman og Stig Rune Skjærmoen med seieren i 2wd klassen i den Skoda Fabia R2 som Steve egentlig skulle kjørt med i år.

Helgens løp var det første grusløpet for Steve i en R2 bil og faktisk den første NM-runden siden Sigdalsrally i 2011 at han ikke har vunnet en eneste fartsprøve, han tok en klok og moden avgjørelse om å ikke stase alt på de siste prøvene, men komme seg til mål å ta med viktige NM poeng
Steve ligger nå på en 4. plass i NM, kun 3 poeng bak 3.plassen.

Neste NM-runde er Aurskog-Høland rally 2. juni, og Steve har planene klare