Martin Holmdahl blir kartleser for Steve Røkland

Etter en og en halv sesong og mange løp sammen avslutter nå Steve Røkland (20) og Kim Andrè Hjalmarsen (30) samarbeidet. Årsaken er at Kim har kommet frem til at det tar for mye tid å kjøre rally på et høyt nivå og beklager derfor at han har måttet ta denne tunge avgjørelsen.

–Jeg har hatt en kjempefin tid sammen med Steve og teamet, dette har vært kjempegøy, men dessverre må jeg prioritere jobb og familie på nåværende tidspunkt. Med de ambisjonene som Steve har, skjønner jeg at tiden ikke strekker til for meg. For at ting skal fungere må man i dag trene mye noter utenom løp, det har vi ikke fått gjort i år og derfor er hans prestasjoner i år meget imponerende og jeg er overbevist om at han med den nye kartleseren vil kjempe om topplasseringer i årene som kommer, sier Kim

–Det samarbeidet som Kim og jeg har hatt har vært helt fantastisk og jeg synes det er synd at han gir seg, samtidig har jeg stor respekt og forståelse for hans avgjørelse. Kim har hjulpet meg på veldig mange måter og vi har hatt en kjempefin tid sammen, i fjor var han delaktig i å lede meg fram til NM gull i rally i min første fulle sesong som senior, i år hvor det ble NM sølv har han vært med hele NM sesongen, sier Steve.

Steves nye kartleser er Martin Holmdahl, han er 23 år og opprinnelig fra Örebro i Sverige, men er nå bosatt på Hokkåsen like utenfor Kongsvinger og jobber som snekker i et lokalt ferdighus firma. Til tross for sin unge alder har han mengder av erfaring. Han begynte som kartleser i 2005, og siden den gang har han deltatt i om lag 120 løp. Han har sittet på med flere toppførere i Sverige, nevnes kan blant annet Ramona Karlsson som nå kjører VM, Jocke Nyman som er Svensk mester i store Gr.N for 4wd og Johan Carlsson som i år ble Svensk Juniormester. Både i 2010 og 2011 ble han som kartleser for Niklas Carlsson Svensk mester for A-førere i Volvo Original og mottok i 2011 Thomas Carlsson’s Minnefond for sin seriøse satsning som kartleser.

– Jeg gleder meg til å bli en del av teamet til Steve, jeg har fått noen tilbud etter at jeg flyttet til Norge som jeg har takket nei til, når Steve nå spurte følte jeg at dette var det jeg ville. Steve har store ambisjoner, han satser meget seriøst og er veldig fokusert på oppgaven han står ovenfor de neste årene. Jeg ser fram i mot å komme i gang med treningen og forberedelsene til neste sesong når Steve flytter tilbake til Norge i midten av neste måned. Jeg tror vi kan lære mye av hverandre og håper at samarbeidet både i og utenfor bilen vil fungere, dette har jeg stor tro på, sier Martin som ikke møtte noen motstand mot rallysatsingen i hjemmet av samboer Tina J. Olsen som er kartleser for årets sølvvinner i nasjonal klasse, Jan Kåre Wilsberg.

Hele Steve Røkland Motorsport er meget godt fornøyd med at Martin blir kartleser og vil med dette få takke Kim Hjalmarsen så mye for samarbeidet som har vært.