Steve sørget for historisk Ford seier i England

Mens VM-teamet til Ford og M-sport kjempet i Argentina, var det 19 år gamle Steve Røkland og kartleser Kim Hjalmarsen som skulle imponere sjefene i M-sport på teamets hjemmebane.Det var i det tredje løpet i det Britiske mesterskapet i rally at unggutten skulle klatre til det øverste trinnet på pallen. I M-sport sin Fiesta R1 utklasset han konkurrentene og sørget for tidenes første seier for Ford i den nye Fiesta R1.

Imponerte sjefen
Steve var raskest også i det første løpet i det britiske mesterskapet, den gangen kjempet han med den doble Britiske mesteren Keith Kroinin om seieren blant R1 bilene, Keith vant for øvrig helgens Pirelli rally totalt, nå med en bil med vesentlig mer effekt, den gangen var Steve nødt til å bryte ettersom bilen ikke var ferdig homologert etter forsinkelser fra FIA, og dermed ikke kunne ta poeng i serien.

Dette gjorde at M-sport nå var sulten på en seier og Steve fikk beskjed av ledelsen om å pushe denne helgen.
– Jeg fikk beskjed om å ta i litt for de var sultne på seier. Likevel følte jeg ikke at jeg tok noen sjanser og jeg hadde full kontroll hele tiden, sier den unge, men rutinerte føreren.

– I tillegg var veiene raske, men veldig krevende, noe jeg liker godt, legger han til.

Løpet startet på fredag kveld, og Steve viste tidlig at han skulle bli til å regne med. Han vant de to første kveldsprøvene med soleklar margin og var også raskere enn alle N3-bilene og flere R2 biler, han var også på 12 plass totalt noe som Andrew Wheatley hos M-sport beskrev som ”amazing times”.

Ikke problemfritt
Løpet skulle derimot ikke bli 100% problemfritt for unggutten. På lørdagens første etappe ble eksosanlegget klemt flatt av en stein og den bakre delen falt etter hvert av, dette skjedde altså på løpts tredje etappe og gutta måtte kjøre etappene 4-5-6 og 7 før eksosanlegget kunne skiftes, med bl.annet røykutvikling i bilen og meget lav motoreffekt skapte dette store problemer for dem som var nær ved å måtte bryte.

–Det var litt ubehagelig med røykutviklingen i bilen og hadde ikke gutta rukket å hente deler hos M-sport måtte jeg nok ha brutt, på dette tidspunktet hadde vi en ledelse på 50 sekunder, teamet måtte reise til M-sport for å hente et grenrør ettersom det også hadde røket, nå var det hastverk.

Servicemannskapet brukte 8 minutter lengre tid enn fastsatt på reparasjonen og vi fikk et tillegg på 1 min og 20 sek sier Steve og fortsetter, nå var det full gass som gjaldt og vi fikk noen fantastiske etappetider på ss 8-9 og 10, nå var vi igjen i en solid ledelse og kunne derfor ta det med ro på de to siste for å sikre seieren sier en meget godt fornøyd Steve.

Og med en seier til på merittlistene er selvtilliten på topp hos den regjerende Norgesmesteren som stiller med helt ny bil til løpet hvor han i fjor fikk sin første NM-seier.

PS. TV-medias Henning Isdal og Per Broen var i England denne helgen og lagde en dokumentar om Steve som sendes på Injection på viasat motor onsdag klokken 18.