Suksess for Steve i spennende Rally Telemark

Lørdag ble den nest siste runden i rally-NM kjørt, denne gangen var det et helt nytt løp som stod klart til Steve Røkland og de andre deltakerne. Rally Telemark ble arrangert av NAF Asker og Bærum samt den lokale klubben NAF Notodden og omegn.

Løpet som hadde base i Notodden var nytt for alle, og skulle vise seg å bli en real utfordring for deltakerne.

Regjerende norgesmester Steve Røkland som vant forrige NM runden på Bjørkelangen hadde store ambisjoner om å gjenta bedriften. Steve hadde denne helgen med seg hjelp fra England i form av M-Sport-mekanikerne Stephen Barker og Gethin Roberts.

Løpet startet vanskelig for Steve, tidlig starposisjon skulle vise seg å være en ulempe for 20 åringen som har B-seeding, arrangøren hadde også satt han først i startfeltet av de B-seedede føreren noe som gjorde at han var den sjette bilen på veien, helt klart en ulempe når det ligger løs grus oppå hardt underlag.
–Det var veldig glatt med mye rullegrus både på ss1 og 2, På SS2 hadde vi et realt tilbud med en skikkelig full-fart-snurring midt i veien med full gass på 5.-gir. Det var flaks at vi ikke kjørte av, her kunne løpet lett vært over, sier Steve som bare tapte 10 sekunder til bestemann i klassen på denne prøven.

Inn til service var Steve med kartleser Kim Hjalmarsen 19,1 sek bak lederen.
SS3 som var samme veien som SS1 ble strøket på grunn av for dårlig vei. Dermed var det klart for ss4, som var den samme som SS2. Denne gangen hadde ikke startposisjon noe å si i og med at den løse grusen nå var borte, noe som kom klart frem av resultatet. Steve vant prøven og knappet noe inn på de foran.

Etter dagens andre og siste service var det klart for et langt stint med hele seks etapper etter hverandre uten service. På ss5 tapte han litt tid til noen av de andre i klassen

På neste etappe, den superraske ss6 var han nest raskest, kun 0,2 bak vinneren.
SS7, her viste Steve fantastisk form, han var raskeste mann i klassen og slo nestemann i R2 bil med hele 11 sekunder på den drøyt 8 km lange etappen. På SS8 var han nest beste tohjulstrekker.
På de to siste etappene fant Steve et ekstra gir og var bestemann med 2wd på disse og det gikk så fort at han kjørte inn til en 5 tid totalt på begge de to siste etappene. Han endte opp på en 6 plass totalt på resultatlisten, hans beste totalplassering i et NM løp så langt.

Før rally Hedemarken er det nå veldig spennende i kampen om NM-gullet. Steve ligger på 2.-plass, 16 poeng bak lederen.
Steve skal før rally Hedemarken være med M-sport til VM-runden i Wales, men kommer hjem uka før for å teste og å være best mulig forberedt til NM finalen, der han i fjor stakk av med gullet.