Ny seier til Steve og Martin, denne gang i Sverige

For å holde tempoet i kroppen tok NM lederen i 2wd Steve Røkland og teamet turen til Grängesberg i Sverige for å kjøre det populære løpet Dan Anderssons Minne hel syd i Dalarna på grensen mot Örebro.

Det var først meningen at de skulle kjøre som 0-bil og lage egne noter, men på onsdag kveld kom kontrabeskjeden fra arrangøren at de ikke kunne tillate det, Steve og Martin bestemte seg da for å stille til start som ordinær deltager i løpet som inneholdt hele 70 km med farsetapper og bare 50 km med transport, hele løpet var unnagjort på drøye tre timer etter start så dette ble en meget positiv opplevelse.

Steve stiller i klassen for A-førere med 2wd, der blandes mange forskjellige biler, alt fra Golf 3 Kit Car, Opel Kadett GSI 16v, Toyota Corolla, Volvo 240/940 osv. inngår i denne klassen. Steve har ikke kjørt på arrangørnoter siden Finnskogvalsen i fjor og var litt usikker på hvordan dette ville gå, det at arrangøren heller ikke hadde fått det settet med ”Norske” noter som de ble lovet gjorde usikkerheten større, men Martin sa han kunne konvertere de underveis, noe han imponerende nok klarte uten problemer.

På den første etappen skulle det derimot vise seg at det ikke var grunn til bekymring, ting fungerte meget bra og de kjørte inn til en 3 tid totalt, de var raskeste lag med 2wd foran Jan Johansson i en Corolla, på andre prøven gikk det ikke like bra, en 6.tid totalt og andre tid i klassen, denne gang hele 14 sekunder bak Johansson som virkelig hadde fått opp farten, på ss3 derimot kjørte Johansson, eller Jan Jan som han kalles av veien og sto der i ca 10 minutter før han kom seg videre, Steve og Martin derimot var totalraskest på denne etappen sammen med Peter Appelskog i en Ford Escort WRC, på den fjerde og siste etappen var de igjen tredje raskeste bil gjennom. Fasit ble til slutt at de kjørte inn til en tredjeplass totalt, de vant 2wd klassen med 38 sekunders margin til Johan Eriksson som igjen var fattige 4,1 sek foran Mats Larsson.

Neste utfordring for Steve Røkland og Martin Holmdahl blir Numedalsrally allerede neste helg.