Steve fremdeles på andreplass i NM

Etter et godt og meget langt asfaltløp i Skottland var Steve Røkland tilbake på Norsk jord og NM runden på Aurskog/Høland, på grunn av sen teleløsning måtte arrangøren søke dispensasjon hos det Norske bilsportforbundet om å få kjøre kortere løp enn det reglene tilsier,

derfor kunne arrangøren denne gangen ønske velkommen til kun45 kmfordelt på 11 korte og raske fartsetapper som vi vet fra før ikke passer Steve i det hele tatt, han er av den typen som ønsker seg lange og krevende prøver.

Etter 2 etapper var det ikke uventet Anders Kjær som hadde tatt føringen på de raske veiene i sin motorsterke Renault Twingo, tett fulgt av en gjeng med Fiesta førere og deriblant Steve som lå på en 4 plass 6 sekunder etter lederen.

– Alle etappene i dette løpet har vært med tidligere år og av en eller annen grunn taper jeg litt tid på dem, jeg liker heller prøver som er mer krevende og selvfølgelig med litt lengde på sier Steve.

Så på ss3 skjer det at i en venstresving rett bak en høyball som fungerer som sperring er det et kumlokk som Steve og hans kartleser Martin Holmdahl treffer med så stor kraft at de ødelegger felgen, punkterer og ikke nok med det, støtdemperen blir bøyd. Uten reserve støtdemper blir det til at de må fullføre løpet med en venstre støtdemper som sitter helt fast.

Utrolig nok vinner han allikevel på lik tid publikumsprøven ss7 sammen med Marius Aasen.

Med en bøyd støtdemper fungere ikke styringen og grepet på framhjulene og etter at alle 11 etappene er fullført blir Steve og Martin nr 5 i den jevne R2 klassen.

De beholder også andreplassen i NM sammendraget.

Neste løp er runde tre av det britiske mesterskapet, Rally Scottland i slutten av juni.