Tidlig exit i Telemark

Etter et godt asfalt løp i England for en drøy uke siden, var Steve Røkland full av selvtillit før nærmere 7 mil med fartsetapper i skogene rundt Notodden skulle forseres. Ettersom han kom hjem fra Irland på Tirsdag med en bil som måtte bygges om til grus og få en noe mer omfattende service, ble det ikke tid til å teste noe før løpet annet enn at det ble kjørt en kort shakedown på fredag kveld for å finne tilbake grusfølelsen. Bilen kjentes bra, og Steve var klar til å kjempe om de gjeveste NM-poengene. Slik skulle det derimot ikke gå.

Allerede på den første prøven, merket Steve at det var noe som ikke stemte. Til tross for en tredjetid kjentes ikke bilen bra. -Bilen føltes litt overstyrt, vi stoppet på transporten til den andre prøven for å sjekke etter punkteringer. Vi fant ingen feil og fortsatte videre til ss2, sier Steve. Allerede 3 km inn på den andre prøven skjer det katastrofale. Etter et hopp mister bilen bakhjulet sammen med hele navet og bremseskiven. Dermed mister Kongsvinger-gutten all kontroll over bilen.

-Jeg hadde ikke tjangs til å stoppe den, bremsepedalen gikk rett i golvet ettersom bremseskiven også hadde falt av. Det var akkurat som å være passasjer i egen bil. Uansett hva jeg gjorde fortsatte bilen dit den ville, dessverre var det ut av veien og inn i en hard bergknaus og der sto vi godt, sier en meget skuffet Røkland.

Med bilen tilbake igjen på service er det fortsatt et mysterium for hva som gjorde at det datt av. Navet som løsnet var festet med fire bolter som ble byttet senest onsdag kveld, de ble garantert skrudd til med riktig moment. Uhellet sendte Steve hodestups nedover fra andreplass til fjerde på NM tabellen, sesongen som begynte så bra med seier i de to første NM rundene har gått over til å være stang ut gjennom hele sommersesongen. Nå har målet blitt degratert fra NM-gull til NM medalje.

-Jeg må ha en topplassering på Hedmarken for å ha noen mulighet for medalje i NM, i tillegg må noen andre bryte for at dette skal skje. Dessverre går jeg glipp av alle muligheter for NM-gull. Heldigvis har sesongen i det Britiske Rallymesterskapet gått mye bedre, og muliheten for gull er absolutt til stede der, sier han.