Steve og Veronica med strålende sesongdebut

Steve  og Veronica  startet sitt samarbeid på best mulig måte da de vant sin klasse i årets første NM runde Sigdalsrally, raskeste ekvipasje med 2 hjulstrekk og utrolige 3 plass på totallisten vakte oppsikt.

Årets første NM runde skulle bli debut for samarbeidet mellom Steve Røkland og Veronica Engan, etter kun en dags test i begynnelsen av uken stod de på startstreken i Sigdal med sin Ford Fiesta R2.
– Vi fikk kjørt en test på mandag som ga oss ca 7 mil i bilen sammen, jeg merket med en gang at Veronica var dyktig og visste at dette kom til å bli bra, hun er meget seriøs og jeg er sikker på at dette kommer til å bli et bra samarbeid, sier Steve.

Det var knyttet stor spenning til hvordan tilstanden på veien var etter den til nå fraværende vinteren, men veien i Sigdal hadde tålt mildværet utrolig godt, det var for det meste en skikkelig solid is-såle som møtte lagene på gjennomkjøringen fredag.

Løpsdagen startet meget bra med nest beste tid blant de tohjulsdrevne bilene, kun slått av Marius Aasen.

Inne på service ble det kun gjort rutinemessig vedlikehold og noen små endringer på bilen for å se om det var mulig å hente inn noe tid på etappene uten å ”pushe” noe hardere, pusher man hard kommer feilene også, noe  Steve opplevde ved noen anledninger i fjor.

Trenden fortsatte på de neste etappene og differansen til Aasen var ikke større enn at Steve ikke lot seg stresse av det, han fortsatte å kjøre fort uten å overlade. Dette skulle betale seg til slutt da Aasen og Marlene som er søsteren til Veronica dro skikkelig av veien på den sjette av i alt syv etapper.

– Må si at det ikke er like gøy å vinne på denne måten men jeg har jo selv vært i den situasjonen tidligere, jeg har ledet løp selv og kjørt av veien på slutten av løpet, ikke mye moro, sier Steve som ble noe satt ut ettersom avkjøringen til konkurrenten så ganske dramatisk ut.

Steve og Veronica kjørte hele dagen inn til meget respektable tider og vant til slutt R2 klassen med 2 minutter,  de kom også på en tredjeplass totalt, noe som er ganske imponerende med en 2 hjulstrekker på vinterføre.