Steve tok med Emma på tur, i hennes egen bil kjørte de Rally Hadeland

Steve Røkland tok i helgen med seg kjæresten Emma N. Trandem på rallytur. Emma som aldri tidligere har sittet på som kartleser skulle være kartleser for Steve i sin egen bil, i fjor kjøpte hun seg rallybil for å kjøre litt innimellom når anledningen var der.

Bilen som er en Nissan Almera GTI er en tidligere Almera Cup bil, teknisk sett er bilen en helt standard Almera med ca 150 hk og original gearkasse, altså uten sperre eller nedgiret utveksling.

Så for å få litt tid bak rattet før neste helgs løp i Latvia skulle da Steve få låne denne bilen og sammen stilte de til start i helgas sprintrally på Hadeland. Arrangøren hadde funnet frem 3 etapper som skulle kjøres to ganger som til sammen utgjorde 37 km med fart.

Løpet gikk helt greit og selv om dette er en bil med forholdsvis lav prestanda og det faktum at de hadde start nummer to som igjen gjorde at det til å begynne med var mye løs snø på veien var tempoet helt greit, etter de tre første etappene lå de på en delt tredjeplass i klassen bak et par lokale førere og likt med Lien i en Golf 4 Kit Car.

Etter reguleringspausen kjørte de de samme etappene på nytt og på ss4 var de sekundlikt med Lien igjen, på ss5 var de fire sekunder etter men på ss6 tok de tilbake 6 sekunder og tredjeplassen i klasse 11 var en realitet, et resultat de må si seg fornøyd med.

Emma gjorde en god jobb som kartleser og klarte hele løpet uten å komme ut av notene, de som har prøvd dette selv skjønner at til å være første gangen er dette er litt av en prestasjon.

Neste løp for Steve blir førstkommende helg i Latvia, Junior EM og Rally Liepaja, tilbake til sin faste kartleser James Aldridge og Peugeoten.
Dette løpet har Steve noe erfaring med fra før i og med at han deltok her i fjor, selv om det hele endte med en avkjøring ledet han løpet før det skjedde.